Mattar panir

Erwten-panircurry
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gram ghee
  • 500 gram panir in blokjes
  • 1 ui gesnipperde
  • 1 theelepel gember gemalen
  • ½ theelepel komijn gemalen
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel zout
  • 500 gram doperwten diepvries
  • 2 tomaten gehakte

Instructies

  • Smelt de ghee in een middelgrote koekenpan en bak er de blokjes panir aan alle kanten bruin in.
  • Schep ze op met een schuimspaan, laat ze uitlekken op keukenpapier en zet even apart.
  • Voeg de ui aan de pan toe en fruit hem 4-5 minuten.
  • Voeg de kruiden en zout toe en roerbak nog 3 minuten.
  • Voeg de erwten en tomaten toe en roerbak voorzichtig verder tot alles is bedekt met de kruidensaus.
  • Schep de gebakken panir voorzichtig erdoor, zodat hij niet breekt en warm nog even door.
  • Serveer de curry warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit is een basisrecept voor Panircurry. De gebruikte kruiden zijn zo
licht, dat ze de kaassmaak niet maskeren. In plaats van erwten en tomaten,
kan men ook andere groenten met een fijne smaak (geen spruitjes, kool,
enzovoort) nemen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch