Mediterrane tonijntosti met ansjovis

Mediterrane tonijntosti met ansjovis

Een hartige tonijntosti met ansjovis, paprika en kappertjes. Perfect als hapje of lunch, snel en smaakvol klaar.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Broodrooster met tostiklem of elektrisch tostiapparaat
  • mes

Ingrediënten

  • 8 ansjovisfilets blikje, netto ca. 48 g
  • 4 plakken Maaslander
  • ½ rode paprika
  • 4 theelepels kappertjes potje à 100 g
  • 8 sneetjes Allinson meergranenbrood
  • 1 blikje tonijn op water netto ca. 185 g

Instructies

  • Korstjes van de kaas snijden en de plakken doormidden snijden.
  • Tonijn laten uitlekken.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in dunne reepjes snijden.
  • Eén boterham beleggen met 1/2 plak Maaslander, 1/4 deel van de tonijn, 1/4 deel van de paprikareepjes, 2 ansjovisfilets, 1 theelepel kappertjes en 1/2 plak Maaslander.
  • Boterham erop leggen.
  • Op dezelfde wijze de overige boterhammen beleggen.
  • Tosti’s in een elektrisch tostiapparaat of in een broodrooster met tostiklem in 4 à 6 minuten goudbruin bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een klein schaaltje frisse sla of rucola voor extra bite.
Wijnadvies:

Droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Verdejo.

Voedingswaarden

Calories: 360 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 24 g | Vet: 15 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Hapjes / Vis
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden