Mediterrane tonijntosti met ansjovis
Een hartige tonijntosti met ansjovis, paprika en kappertjes. Perfect als hapje of lunch, snel en smaakvol klaar.
Equipment
- Broodrooster met tostiklem of elektrisch tostiapparaat
- mes
Ingrediënten
- 8 ansjovisfilets blikje, netto ca. 48 g
- 4 plakken Maaslander
- ½ rode paprika
- 4 theelepels kappertjes potje à 100 g
- 8 sneetjes Allinson meergranenbrood
- 1 blikje tonijn op water netto ca. 185 g
Instructies
- Korstjes van de kaas snijden en de plakken doormidden snijden.
- Tonijn laten uitlekken.
- Paprika wassen, schoonmaken en in dunne reepjes snijden.
- Eén boterham beleggen met 1/2 plak Maaslander, 1/4 deel van de tonijn, 1/4 deel van de paprikareepjes, 2 ansjovisfilets, 1 theelepel kappertjes en 1/2 plak Maaslander.
- Boterham erop leggen.
- Op dezelfde wijze de overige boterhammen beleggen.
- Tosti’s in een elektrisch tostiapparaat of in een broodrooster met tostiklem in 4 à 6 minuten goudbruin bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een klein schaaltje frisse sla of rucola voor extra bite. Wijnadvies:
Droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Verdejo.
Serveer met een klein schaaltje frisse sla of rucola voor extra bite. Wijnadvies:
Droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Verdejo.
Voedingswaarden
Calories: 360 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 24 g | Vet: 15 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g