Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- 1 Galia meloen
- 45 gram walnoten
- 2 pakjes Coburger rauwe ham 150 gram elk
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels wijnazijn
- 1 theelepel honing
- 75 gram veldsla
Instructies
- Halveer de Galia meloen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
- Hak de walnoten grof.
- Rol de plakjes Coburger ham strak op en snijd ze vervolgens doormidden.
- Maak de dressing door olijfolie, wijnazijn en honing te roeren.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de meloen, ham, walnoten en dressing voorzichtig door elkaar.
- Verdeel de veldsla over vier borden.
- Schep de meloensalade op de sla en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Chardonnay, zoals de E&J Gallo Chardonnay, vormt een perfecte aanvulling op deze meloensalade.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 10 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g