Met zalm en rijst gevulde tomaten

Snel te maken.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blikje zalm ca. 200 g, uitgelekt
  • 12 trostomaten
  • 250 g pilavrijst voorgekookt
  • ½ citroen geraspt en geperst
  • 2 sneetjes bruinbrood verkruimeld
  • 30 g peterselie fijngeknipt
  • 2 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Van zalm eventueel graten en botjes verwijderen.
  • Kapje van tomaten afsnijden en tomaten met lepel uithollen (pulp bewaren).
  • Tomaten in met bakpapier beklede ovenschaal leggen.
  • Rijst mengen met zalm, tomatenpulp en citroensap.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tomaten hoog opvullen met rijstmengsel.
  • Broodkruim mengen met peterselie en citroenrasp en over tomaten verdelen.
  • Tomaten met olie besprenkelen en in midden van oven in 15 minuten gaarbakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Door gebruik te maken van voorgekookte rijst wordt veel tijd bespaard. Gekookte rijst kan ook
gemakkelijk in de diepvries worden bewaard.
Zo is er altijd een basis voor een snelle maaltijd
in huis.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Brunch / Lunch / Vis / Zalm