Mexicaanse bonensoep van Astrid Veltman
Ingrediënten
- 400 gram witte bonen
- 400 gram varkenspoelet
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagel
- 6 peper
- ½ theelepel tijm
- 1 bouillontablet
- 5 prei
- zout
- 1 bekertje yoghurt
- 4 tomaten
Instructies
- Zet de bonen een dag tevoren in ruim water te weken en doe er de volgende dag het vlees, de laurier, kruidnagels, peperkorrels, tijm en bouillontablet bij (er moet minstens 2 liter vocht zijn; vul zo nodig aan met water) en laat alles 1 1/2 uur zachtjes koken.
- Snijd de preien in ringen, was ze, voeg ze uitgelekt bij de soep en kook deze nog een kwartier.
- Maak de soep op smaak met wat zout en roer er de yoghurt door.
- Strooi helemaal op het laatst de in blokjes gesneden tomaten over de soep.