Mexicaanse bonensoep van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram witte bonen
  • 400 gram varkenspoelet
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagel
  • 6 peper
  • ½ theelepel tijm
  • 1 bouillontablet
  • 5 prei
  • zout
  • 1 bekertje yoghurt
  • 4 tomaten

Instructies

  • Zet de bonen een dag tevoren in ruim water te weken en doe er de volgende dag het vlees, de laurier, kruidnagels, peperkorrels, tijm en bouillontablet bij (er moet minstens 2 liter vocht zijn; vul zo nodig aan met water) en laat alles 1 1/2 uur zachtjes koken.
  • Snijd de preien in ringen, was ze, voeg ze uitgelekt bij de soep en kook deze nog een kwartier.
  • Maak de soep op smaak met wat zout en roer er de yoghurt door.
  • Strooi helemaal op het laatst de in blokjes gesneden tomaten over de soep.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep