Mexicaanse gevulde courgette

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 courgette's
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 blik rode kidneybonen
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 250 gram gehakt
  • snufje chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • zout
  • peper
  • 100 gram geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een pan met water op waar straks alle courgettes in passen om te blancheren.
  • Snijd in de lengte een kapje van de courgette af met een scherp mes.
  • Maximaal ¼ van de hele courgette.
  • Snijd de kapjes in kleine blokjes en bewaar deze.
  • Lepel de courgettes uit.
  • Hak de ui en knoflook fijn en snijd de tomaat in blokjes.
  • Giet de kidneybonen in een vergiet, spoel ze af en laat uitlekken.
  • Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook totdat deze glazig ziet.
  • Schep het gehakt erbij en rul deze een paar minuten tot het gaar is.
  • Voeg de stukjes courgette en tomaat toe en bak deze even mee.
  • Als laatste komen de kidneybonen erbij met alle specerijen en de helft van de geraspte kaas.
  • Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Zet de deksel op de pan en laat op laag vuur een paar minuten pruttelen.
  • Blancheer in de tussentijd de courgettes 1-2 minuten in het kokende water.
  • Haal ze eruit met een tang en spoel ze af onder koud water.
  • Leg ze daarna in een ingevette ovenschaal en vul ze met je mengsel.
  • Strooi de resterende kaas erover en schuif de ovenschaal in de ove
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch