Mexicaanse kipfilet in pikante saus

      Reacties uitgeschakeld voor Mexicaanse kipfilet in pikante saus

 

Mexicaanse kipfilet in pikante saus

Recept afdrukken
Categoriemet kip
KeukenMexico
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 2 rode pepers
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 2 gedroogde chilipepertjes
  • 4 tomaten
  • 1 banaan
  • 1 theelepel piment
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 500 gr kipfilet
  • 1 courgette
  • 1 kippenbouillontablet
  • zout peper

Bereidingswijze

  • Halveer de pepers en verwijder de zaadjes.
  • Verhit de wok, rooster het sesamzaad snel en laat het op een bord afkoelen.
  • Rooster de pepers en de chilipepertjes ± 4 minuten in de schoongeveegde wok en blus af met 1 dl water.
  • Doe het pepermengsel over in een kom en laat het ± 10 minuten afkoelen.
  • Kruis de tomaten in, dompel ze in kokend water en ontvel ze.
  • Snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukjes.
  • Pel de banaan en snijd hem in plakjes.
  • Pureer het pepermengsel met de tomaat, de banaan, de piment, de kaneel en het sesamzaad in de keukenmachine tot een gladde saus.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit de olie in de wok en bak de spekblokjes en de ui zachtjes ± 3 minuten.
  • Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel ± 5 minuten sudderen.
  • Snijd de kipfilet in grove stukken.
  • Was de courgette en snijd hem in plakken.
  • Verkruimel het bouillontablet boven de saus, voeg 2-3 dl water toe verwarm de saus.
  • Leg de kip en de courgette in de saus en stoof ze in ± 15 minuten zachtjes gaar.
  • Voeg eventueel nog wat water toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer er warme taco's of tortilla's bij.