Mexicaanse kipfilet in pikante saus
Ingrediënten
- 2 rode pepers
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 2 gedroogde chilipepertjes
- 4 tomaten
- 1 banaan
- 1 theelepel piment
- 1 theelepel kaneel
- 1 ui
- 2 eetlepels olie
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 500 gram kipfilet
- 1 courgette
- 1 kippenbouillontablet
- zout peper
Instructies
- Halveer de pepers en verwijder de zaadjes.
- Verhit de wok, rooster het sesamzaad snel en laat het op een bord afkoelen.
- Rooster de pepers en de chilipepertjes ± 4 minuten in de schoongeveegde wok en blus af met 1 dl water.
- Doe het pepermengsel over in een kom en laat het ± 10 minuten afkoelen.
- Kruis de tomaten in, dompel ze in kokend water en ontvel ze.
- Snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukjes.
- Pel de banaan en snijd hem in plakjes.
- Pureer het pepermengsel met de tomaat, de banaan, de piment, de kaneel en het sesamzaad in de keukenmachine tot een gladde saus.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit de olie in de wok en bak de spekblokjes en de ui zachtjes ± 3 minuten.
- Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel ± 5 minuten sudderen.
- Snijd de kipfilet in grove stukken.
- Was de courgette en snijd hem in plakken.
- Verkruimel het bouillontablet boven de saus, voeg 2-3 dl water toe verwarm de saus.
- Leg de kip en de courgette in de saus en stoof ze in ± 15 minuten zachtjes gaar.
- Voeg eventueel nog wat water toe en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer er warme taco's of tortilla's bij.