Mexicaanse Kipstoofpot met Amandelen en Chocolade

Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olie
  • 4 kippenbouten
  • 1 ui fijngesneden
  • 55 g amandelschaafsel
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 rode pepers fijngesneden
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 1 blik tomatenblokjes 400 ml
  • 30 g bittere chocolade in blokjes

Instructies

  • Verhit in een braadpan de olie en braad de kip in 2 porties aan.
  • Haal de kip uit de pan.
  • Bak de fijngesneden ui in het achtergebleven bakvet tot deze zachtjes glazig is.
  • Haal de ui uit de pan.
  • Voeg indien nodig extra olie toe en bak de amandelen lichtbruin.
  • Voeg vervolgens knoflook, rode pepers, sesamzaad, kruidnagelpoeder en kaneelpoeder toe en bak dit even zachtjes mee (let op dat de amandelen niet te donker worden).
  • Pureer de ui, het amandelmengsel en een deel van de tomatenblokjes met een staafmixer of in een keukenmachine tot pulp.
  • Schep de pulp terug in de pan en voeg de rest van de tomatenblokjes en de blokjes chocolade toe.
  • Roer tot de chocolade gesmolten is.
  • Breng de saus op smaak met zout.
  • Leg de kip in de saus en laat dit afgedekt op heel laag vuur (op een vlamverdeler) in ongeveer 45 minuten gaar stoven.
  • Voeg eventueel wat kokend water toe om de saus de juiste dikte te geven (iets dunner dan appelmoes).

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een mooie Mexicaanse rode wijn, zoals een Tempranillo, past goed bij dit gerecht. De fruitige en kruidige tonen van de wijn vullen de smaken van de stoofpot aan.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 27 g | Vet: 35 g | Zout: 9 mg | Sugar: 9 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Stoofpot
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij