Mexicaanse soep met tacotosti's
Ingrediënten
- 3 eetlepel zonnebloemolie
- 1 zak grofgesneden wokgroenten (400 g)
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 liter soepbasis tomaat
- 1 blik kidneybonen (400 g)
- 3 bosuitjes
- 1 pak soft taco's (300 g)
- 1 zakje Cheddar (100 g)
Instructies
- In soeppan olie verhitten.
- Wokgroente met 1 theelepel chilipoeder 3 minuten bakken.
- Tomatensoep erbij schenken en geheel aan de kook brengen.
- Kidneybonen laten uitlekken.
- Bosuitjes in ringetjes snijden.
- Helft van taco's beleggen met bosui en geraspte kaas.
- Met rest van taco's afdekken.
- Kidneybonen door soep roeren en enkele minuten meewarmen.
- Soep met zout en peper op smaak brengen.
- In droge koekenpan met antiaanbaklaag taco's een voor een zacht bakken tot kaas gaat smelten.
- Soep serveren met tacotosti's.