Mexicaanse tomatenschotel
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 2 rode uien gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- geperst 6 rijpe tomaten ontveld, gehakt en pitjes verwijderd
- 1 groene paprika zaadjes verwijderd en gehakt
- 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 1 tl. suiker
- gehakte bieslook 1/2 tl chilipoeder
- 375 gram maiskorrels uit blik uitgelekt
- 125 gram tortillachips
- 150 gram geraspte kaas
- 2,5 dl. zure room
Instructies
- Verhit de olie in een pan.
- Fruit ui en knoflook hierin op middelhoog vuur in 3 minuten glazig.
- Voeg tomaat, paprika, azijn, suiker en chilipoeder toe.
- Kook de groente 6-7 minuten zonder deksel of totdat de tomaat gaar is en het vocht verdampt is.
- Voeg maiskorrels toe en verhit nog 3 minuten.
- Leg een laagjes chips, groente en kaas in een ovenschaal en eindig met een laagje kaas.
- Bestrijk met zure room.
- Bak het gerecht onafgedekt 15 minuten.