Mexicaanse tomatenschotel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • geperst 6 rijpe tomaten ontveld, gehakt en pitjes verwijderd
  • 1 groene paprika zaadjes verwijderd en gehakt
  • 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 1 tl. suiker
  • gehakte bieslook 1/2 tl chilipoeder
  • 375 gram maiskorrels uit blik uitgelekt
  • 125 gram tortillachips
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2,5 dl. zure room

Instructies

  • Verhit de olie in een pan.
  • Fruit ui en knoflook hierin op middelhoog vuur in 3 minuten glazig.
  • Voeg tomaat, paprika, azijn, suiker en chilipoeder toe.
  • Kook de groente 6-7 minuten zonder deksel of totdat de tomaat gaar is en het vocht verdampt is.
  • Voeg maiskorrels toe en verhit nog 3 minuten.
  • Leg een laagjes chips, groente en kaas in een ovenschaal en eindig met een laagje kaas.
  • Bestrijk met zure room.
  • Bak het gerecht onafgedekt 15 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch