Mexicaanse tomatensoep van Astrid Veltman

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 dl tomatensap
  • 1 eetlepel enchilada sausmix of taco seasoningmix
  • 2 theelepel bouillonpoeder
  • 1 bosuitje
  • 1 blikje maïs nettogewicht 150 gr
  • 8 tortillachips
  • 2 eetlepels geraspte belegen kaas

Instructies

  • Breng het tomatensap met de sausmix, het bouillonpoeder en 1 dl water al roerend aan de kook en laat de soep ± 5 minuten zachtjes koken.
  • Maak het bosuitje schoon en snijd het in dunne ringen.
  • Giet de maïs af.
  • Roer de bosui en de maïs door de soep en warm de soep nog ± 2 minuten door.
  • Schep de soep in 2 kommen, verkruimel de tortillachips erboven en strooi er de kaas in.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Mexico