Mie met kip en ananas
Equipment
Ingrediënten
- 400 g eiermie
- 400 g kipfilet
- 2 teentjes knoflook
- 1 kleine prei
- 1 rode paprika
- 1 blikje ananas stukjes ca. 200 g
- 3 eetlepel(s) wokolie
- 2 eetlepel(s) sojasaus ketjap manis
- 2 eetlepel(s) oestersaus
- 1 theelepel sambal oelek
Instructies
- Bereid de mie volgens de aanwijzing op de verpakking en laat in een vergiet goed uitlekken.
- Snijd de kipfilet in blokjes van 1 cm.
- Pel de knoflook en snipper deze.
- Verdeel de prei in smalle ringetjes en de paprika zonder zaadjes in reepjes.
- Giet de ananas af en vang het sap op.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kip 4 minuten.
- Roer de sojasaus erdoor en bak nog 3 minuten.
- Schep de kip met een schuimspaan uit de pan.
- Roerbak de knoflook, prei en paprika 1 minuut in het bakvet van de kip.
- Voeg ananas, oestersaus, sambal oelek, 3 eetlepels van het ananassap, mie en kip toe en verwarm al omscheppend 3 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Schep eens 50 g taugé door het gerecht.
Wijnadvies:
Met kip kiest u voor een volle Australische chardonnay, met biefreepjes voor het shirazbroertje