Mie met kip en ananas

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g eiermie
  • 400 g kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine prei
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje ananas stukjes ca. 200 g
  • 3 eetlepel(s) wokolie
  • 2 eetlepel(s) sojasaus ketjap manis
  • 2 eetlepel(s) oestersaus
  • 1 theelepel sambal oelek

Instructies

  • Bereid de mie volgens de aanwijzing op de verpakking en laat in een vergiet goed uitlekken.
  • Snijd de kipfilet in blokjes van 1 cm.
  • Pel de knoflook en snipper deze.
  • Verdeel de prei in smalle ringetjes en de paprika zonder zaadjes in reepjes.
  • Giet de ananas af en vang het sap op.
  • Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kip 4 minuten.
  • Roer de sojasaus erdoor en bak nog 3 minuten.
  • Schep de kip met een schuimspaan uit de pan.
  • Roerbak de knoflook, prei en paprika 1 minuut in het bakvet van de kip.
  • Voeg ananas, oestersaus, sambal oelek, 3 eetlepels van het ananassap, mie en kip toe en verwarm al omscheppend 3 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Schep eens 50 g taugé door het gerecht.
Wijnadvies:
Met kip kiest u voor een volle Australische chardonnay, met biefreepjes voor het shirazbroertje
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Kip / Mie
Land van herkomst Oosters