Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 gram gekookte mie of eiermie (warm houden)
- 300 gram varkenvlees dun in plakjes gesneden
- 1 zak je Chinese wokgroenten
- 4 eetlepels notenolie
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels hoisinsaus
- 1 flinke thee- of eetlepel sambal oelek of verse rode peper(s) naar smaak
- 1 eetlepel maïzena of ander bindmiddel
- 1 eetlepel zout
- 1 flinke theelepel gemalen Szechuankruiden
- 2-3 eetlepels rijstwijn
Instructies
- Meng in een kom de ketjap, hoisinsaus, sambal en het zout.
- Bak het vlees in enkele minuten bruin in hete olie.
- Voeg de groenten toe en roerbak 1-2 minuten.
- Voeg dan het mengsel uit het kommetje erbij met wat maïzena/bindmiddel.
- Roer door en schep dit bovenop de nog warme mie.
- Schenk hierop druppels rijstwijn.