Mihoen met gamba’s in kerriesaus

Mihoen met gamba’s in kerriesaus

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram mihoen
  • 12 gamba’s rauw
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 teentje knoflook
  • tabasco
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaaltje.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Verwarm de olie in een koekenpan of wok en bak de gamba’s 2 minuten aan beide zijden. Voeg de gesnipperde knoflook toe.
  • Voeg enkele druppels tabasco toe.
  • Kook intussen de mihoen volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Giet af zodra deze gaar is.
  • Voeg de kokosmelk en de kerriepoeder toe aan de gamba’s.
  • Zet het vuur lager en laat de melk wat inkoken.
  • Proef de saus.
  • Voeg eventueel nog wat kerriepoeder en/of tabasco toe.
  • Voeg de mihoen toe en verwarm deze nog even mee.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Mie / Vis / Zeevruchten