Mihoen met gekruide tofu
Ingrediënten
Instructies
- Pers de knoflook in een kom en roer er de eetlepel sambal oelek, de ketjap en het citroensap door.
- Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik en daarna in blokjes van 2 x 2 cm.
- Schep ze door de marinade en laat die afgedekt minstens 30 minuten intrekken.
- Breng in een grote pan ruim water aan de kook, roer er 1 theelepel zout door en neem de pan van het vuur.
- Laat de mihoen 2 minuten in het water weken, giet af in een zeef of vergiet en spoel af onder de koude kraan.
- Snipper de ui.
- Was de gesneden prei en laat uitlekken.
- Snijd de geschrapte wortel in dunne reepjes en de schoongemaakte champignons in plakjes.
- Was de taugé in ruim koud water, schep er de bovendrijvende groene vliesjes af en laat de taugé uitlekken.
- Verhit de olie in een wok en bak de blokjes tofu met niet te veel tegelijk op hoog vuur rondom goudbruin.
- Schep de tofu voorzichtig om, zodat de blokjes heel blijven.
- Schep ze in een zeef of vergiet, bekleed met keukenpapier en laat ze uitlekken.
- Schep de olie op 2 eetlepels na uit de wok.
- Fruit de ui met het gemberpoeder en de theelepel sambal lichtbruin.
- Laat de wortel 2 minuten meebakken en voeg de prei en de champignons toe.
- Roerbak 3 minuten en breng op smaak met wat zout.
- Schep de mihoen door de groenten en laat goed doorwarmen.
- Schep er tenslotte de taugé en de tofu door en laat nog 1 minuut doorwarmen.