Mihoen met gekruide tofu

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 2 eetlepel(s) ketjap
  • ½ eetlepel(s) citroensap
  • 400 gram tofu tahoe
  • 200 gram mihoen
  • 1 ui
  • 200 gram gesneden prei
  • 1 kleine winterwortel
  • 250 gram champignons
  • 150 gram taugé
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel sambal oelek
  • zout

Instructies

  • Pers de knoflook in een kom en roer er de eetlepel sambal oelek, de ketjap en het citroensap door.
  • Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik en daarna in blokjes van 2 x 2 cm.
  • Schep ze door de marinade en laat die afgedekt minstens 30 minuten intrekken.
  • Breng in een grote pan ruim water aan de kook, roer er 1 theelepel zout door en neem de pan van het vuur.
  • Laat de mihoen 2 minuten in het water weken, giet af in een zeef of vergiet en spoel af onder de koude kraan.
  • Snipper de ui.
  • Was de gesneden prei en laat uitlekken.
  • Snijd de geschrapte wortel in dunne reepjes en de schoongemaakte champignons in plakjes.
  • Was de taugé in ruim koud water, schep er de bovendrijvende groene vliesjes af en laat de taugé uitlekken.
  • Verhit de olie in een wok en bak de blokjes tofu met niet te veel tegelijk op hoog vuur rondom goudbruin.
  • Schep de tofu voorzichtig om, zodat de blokjes heel blijven.
  • Schep ze in een zeef of vergiet, bekleed met keukenpapier en laat ze uitlekken.
  • Schep de olie op 2 eetlepels na uit de wok.
  • Fruit de ui met het gemberpoeder en de theelepel sambal lichtbruin.
  • Laat de wortel 2 minuten meebakken en voeg de prei en de champignons toe.
  • Roerbak 3 minuten en breng op smaak met wat zout.
  • Schep de mihoen door de groenten en laat goed doorwarmen.
  • Schep er tenslotte de taugé en de tofu door en laat nog 1 minuut doorwarmen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch