Mini chocoladetulbandjes met een twist
Deze mini chocoladetulbandjes zijn een heerlijke zoete traktatie. Maak ze in twee varianten: een witte chocoladeversie met cornflakes en een donkere versie met melkchocolade en pinda’s.
Equipment
- Au bain-marie
- Tulbandvormpjes
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 repen melkchocolade met nootjes
- 2 repen witte chocolade
- Gehakte pinda’s zonder zout
- Gemalen cornflakes hoeveelheid naar keuze
- Suikermuisjes optioneel
Instructies
- Smelt de chocolade met de zonnebloemolie au-bain-marie.
- Voeg de cornflakes (voor de witte variant) of gehakte pinda’s (voor de donkere variant) toe.
- Meng goed totdat alles goed is vermengd.
- Schep in elk tulbandje een hoopje chocolade.
- Sla voorzichtig met de vorm op het keukenblad om de chocolade gelijkmatig te verdelen.
- Decoreer eventueel met suikermuisjes.
- Laat de tulbandjes opstijven in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de mini chocoladetulbandjes als een zoete traktatie bij een kopje koffie of thee.
Wijnadvies:
Een zoete, lichte witte wijn zoals Moscato past goed bij de zoetheid van de chocoladetulbandjes.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 3 g | Vet: 8 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 18 g