Mini chocoladetulbandjes met een twist

Mini chocoladetulbandjes in witte chocolade met cornflakes en melkchocolade met pinda’s, geserveerd op een kleurrijk bord op een rustieke houten tafel met koffie

Mini chocoladetulbandjes met een twist

Deze mini chocoladetulbandjes zijn een heerlijke zoete traktatie. Maak ze in twee varianten: een witte chocoladeversie met cornflakes en een donkere versie met melkchocolade en pinda’s.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 repen melkchocolade met nootjes
  • 2 repen witte chocolade
  • Gehakte pinda’s zonder zout
  • Gemalen cornflakes hoeveelheid naar keuze
  • Suikermuisjes optioneel

Instructies

  • Smelt de chocolade met de zonnebloemolie au-bain-marie.
  • Voeg de cornflakes (voor de witte variant) of gehakte pinda’s (voor de donkere variant) toe.
  • Meng goed totdat alles goed is vermengd.
  • Schep in elk tulbandje een hoopje chocolade.
  • Sla voorzichtig met de vorm op het keukenblad om de chocolade gelijkmatig te verdelen.
  • Decoreer eventueel met suikermuisjes.
  • Laat de tulbandjes opstijven in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de mini chocoladetulbandjes als een zoete traktatie bij een kopje koffie of thee.
Wijnadvies:
Een zoete, lichte witte wijn zoals Moscato past goed bij de zoetheid van de chocoladetulbandjes.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 3 g | Vet: 8 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 18 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Chocolade / Gebak / Koek / Noten
Land van herkomst Marokko
Jaargetijde: Alle Jaargetijden