Mini melanzane parmigiana

Mini melanzane parmigiana

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 100 ml tomatensaus
  • ½ bol mozzarella
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • Verse basilicum
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • Zonnebloemolie om te frituren
  • Zout

Instructies

  • Snijd de aubergine in 12 plakken.
  • Bestrooi ze royaal met zout en laat minimaal 20 minuten staan zodat ze gaan ‘zweten’ en het vocht onttrokken wordt.
  • Verwarm de oven op 230 graden (als het kan met grillstand).
  • Spoel de aubergines af met water en dep droog.
  • Bestrooi ze aan beide kanten met bloem.
  • Verhit een laagje van ongeveer 1 cm zonnebloemolie in een pan en bak hier de aubergines ongeveer 4 minuten in.
  • Laat ze uitlekken op een keukenpapier en dep ze iets droog.
  • Leg de 4 grootste plakken op een stuk bakpapier of in een ovenschaal.
  • Bestrijk deze met wat tomatensaus en verdeel wat mozzarella in kleine stukjes en wat geraspte parmezaanse kaas over.
  • Herhaal dit nog 2 x zodat er torentjes ontstaan.
  • Zet ze vervolgens ongeveer 10 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Serveer ze op een bordje met wat verse basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Warme hapjes
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch