Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 100 ml tomatensaus
- ½ bol mozzarella
- 30 gram parmezaanse kaas
- Verse basilicum
- 3 eetlepel(s) bloem
- Zonnebloemolie om te frituren
- Zout
Instructies
- Snijd de aubergine in 12 plakken.
- Bestrooi ze royaal met zout en laat minimaal 20 minuten staan zodat ze gaan ‘zweten’ en het vocht onttrokken wordt.
- Verwarm de oven op 230 graden (als het kan met grillstand).
- Spoel de aubergines af met water en dep droog.
- Bestrooi ze aan beide kanten met bloem.
- Verhit een laagje van ongeveer 1 cm zonnebloemolie in een pan en bak hier de aubergines ongeveer 4 minuten in.
- Laat ze uitlekken op een keukenpapier en dep ze iets droog.
- Leg de 4 grootste plakken op een stuk bakpapier of in een ovenschaal.
- Bestrijk deze met wat tomatensaus en verdeel wat mozzarella in kleine stukjes en wat geraspte parmezaanse kaas over.
- Herhaal dit nog 2 x zodat er torentjes ontstaan.
- Zet ze vervolgens ongeveer 10 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
- Serveer ze op een bordje met wat verse basilicum.