Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pak Tante Fanny vers pizzadeeg 400g met potje saus 200 g
- 2 paprika
- 2 kleine rode ui
- 1 eetlepel(s) tijm gehakt
- 1 tl koriander
- 1 tl komeinzaad gehakt of gemalen
- Verse peterselie
- 1 ei
- 50 g zure room
- 6 ei grote S
- peper & zout
- Een beetje Olijfolie om te bakken
- Verse rucola voor decoratie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200° C hetelucht.
- De ui en paprikareepjes met kümmel, koriander, tijm, zout en peper met een beetje olijfolie mengen en goed doorroeren.
- De groenten ca. 10 minuten licht aanbraden.
- Verdeel het pizzadeeg in 6 gelijke vierkanten en smeer tot aan de dunne rand een beetje zure room. Bestrijk de rand met geklopt ei.
- Verdeel de groenten over de zure room en laat in het midden een holletje vrij voor het ei.
- De pizza 10 minuten in de oven voorbakken. Haal ze daarna uit de oven en breek het ei voorzichtig in het holletje.
- Bak de pizza’s daarna nog 10 minuten in de oven af.
Notities / Tips / Wijnadvies
deze pizza’s kun je ook met Tante Fanny vers bladerdeeg maken. In plaats van zure room kun je ook de tomatensaus uit het potje gebruiken.