Mirlitoncake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor de amandelcakevulling:

  • 300 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 100 gram amandelpoeder
  • 250 gram bloem
  • 5 eieren
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • amandelaroma of Amaretto

voor de vloeibare vulling:

  • 150 gram ongebakken amandelcakebeslag
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 150 gram zure room

Instructies

  • Laat de boter zacht worden en roer er de suiker door.
  • Voeg de eieren één voor één toe en klop alles tot een gladde massa.
  • Zeef het amandelpoeder, de bloem en het bakpoeder en spatel ze door de massa.
  • Voeg een scheutje Ameretto of amandelaroma toe en bak het beslag ± 25 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.
  • Vermeng de opgegeven ingrediënten.
  • Bereid de Mirlitoncake als volgt:
  • Bekleed een rond bakblik met een zand- of kruimeldeeg (kant-en-klaar en spuit daarop een dun laagje amandelcakevulling.
  • Leg hierop halve peren en/of halve abrikozen en laat het geheel in een op 170°C voorverwarmde oven 20 minuten bakken.
  • Maak intussen de vloeibare vulling, giet die na 20 minuten over de warme taart en laat nog ± 10 minuten verder bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake