Moederdagcake

Moederdagcake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • INGREDIËNTEN CAKE BASIS
  • 400 gram Ei
  • 200 gram Suiker
  • 100 gram Violet suiker
  • 330 gram Bloem
  • 12 gram Bakpoeder
  • 270 gram Amandelolie
  • 50 gram gedroogde stukjes aardbei
  • 100 gram witte chocolade drops
  • 100 gram melk chocolade drops

Instructies

  • Meng het ei en de suikers om de suiker te smelten.
  • Voeg meel en bakpoeder toe en meng langzaam.
  • Giet de olie om de basis te voltooien, en meng met (Belgische) chocolade dots en gedroogde aardbei.
  • Vul ¾ van de silicone mal, en bak ongeveer 1h bij 170 °C.

Notities / Tips / Wijnadvies

INGREDIËNTEN (RODE COATING)

100 g cacao boter
100 g Amandel Olie
1000 g (belgische) witte chocolade
Rode voedsel kleurstof voor chocolade
60 g gedroogde droge stukjes aardbei
Aardbei Krullen
crunch (pistache nootjes, amandelen, walnoten fijn hakken) of eigen smaak

Bereiding:

Smelt de cacaoboter en voeg olie toe.
Smelt tegelijkertijd chocolade en meng met olie en cacaoboter.
Voeg rode kleur toe en meng.
Meng met gedroogde aardbeienpartjes en gebruik het met temperatuur van ongeveer 35-40 C, afhankelijk van de temperatuur van de cake.

INGREDIËNTEN (AARDBEI MARMELADE)

45 gr Balsamico azijn
30 gr water
100 gr Suiker
40 gr Gelatine massa (1/5)
1300 gr verse aardbeien in blokjes
100 gr honing
0,1 gr zwarte peper
3 gr carrageenan
220 gr blokjes balsamico gelei

Bereiding:

Laat de cake afkoelen, je kunt hem zelfs bevriezen om “clean” uit de siliconen mal te halen.
Bedek de cake met de rode coating en decoreer hem direct met wat aardbei-krullen en wat crispy crunchies.
Serveer met marmelade, om te smeren op de plakjes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake
Feestdagen etc Moederdag