Recepten

Moghlai kip met amandelen en rozijnen

Moghlai kip met amandelen en rozijnen

Recept categorieën Gevogelte, Kip, Noten
Land van herkomst India
Aantal porties: 6 personen

Van wie is dit recept: Astrid Veltman
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

———————————————————————————————

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Bestrooi de stukken kip met peper en zout en wrijf dit goed in.
  • Draai ze om, bestrooi ze opnieuw en wrijf weer in de kip.
  • Verhit de olie en de boter in een grote braadpan.
  • Doe er de kardemom, kruidnagel, kaneel en laurierbladen bij en zoveel stukken kip als in één laag in de pan kunnen.
  • Bruin de stukken kip aan alle kanten en doe ze dan in een ovenschotel met deksel.
  • Handel zo voor alle stukken kip.
  • Doe de amandelen in de resterende olie in de braadpan en roer ze één of twee keer door.
  • Doe er dan de rozijnen bij en roer één keer.
  • Giet dan alles over de stukken kip in de ovenschotel.
  • Zet de oven aan op 180°C.
  • Doe de yoghurt in een kom, voeg er de komijn, cayennepeper,½ theelepel zout en wat versgemalen zwarte peper bij, klop het luchtig op, giet het over de kip en meng alles goed.
  • Doe het deksel op de pan en zet hem in de oven.
  • Bak 20 minuten, draai de kipstukken om en besprenkel ze met de saus.
  • Doe het deksel op de pan en bak nog 25 minuten, tot de kip gaar is.
  • Leg de kip op een dienschotel.
  • Haal het vet uit de saus.
  • Laat de resterende saus inkoken.
  • Giet deze dikke saus over de stukken kip.
  • Noot: de kardemoms kaneel etc… zijn niet om op te eten!
  • Dit gerecht smaakt goed met rijst en spinazie.

Tips

Noot: de kardemoms kaneel etc… zijn niet om op te eten!
Dit gerecht smaakt goed met rijst en spinazie.

———————————————————————————————



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept