Molaha podi

een zeer heet Indiaas kruidenmengsel
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 theelepel plantaardige olie
  • 2 eetlepel(s) channa dal
  • 2 eetlepel(s) urad dal
  • 15 kleine rode chilipepers gedroogde
  • ½ theelepel asafoetida
  • 2 eetlepel(s) sesamzaad
  • ½ theelepel zout
  • eetlepel(s) bruine suiker palmsuiker of ongeraffineerde rietsuiker

Instructies

  • Verhit de olie 3 minuten op middelhoog vuur in een wok of zware braadpan.
  • Voeg de urad en channa dal en de chilipepers toe en roerbak ± 3 minuten tot de bonen beginnen te kleuren.
  • Voeg er het sesamzaad en de asafoetida bij en roerbak nog eens ± 3 minuten tot het mengsel goudbruin is en geur afgeeft.
  • Zet het vuur dan uit, schep het mengsel op een bord en laat het helemaal afkoelen.
  • Voeg er dan de suiker en het zout bij.
  • Maal het mengsel grof in een koffiemolen of stamp het in een vijzel korrelig.
  • Op een koele plaats en luchtdicht verpakt is dit mengsel onbeperkt houdbaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: Desgewenst kunt voor het serveren met een blender wat olie door wat van het poeder mengen om er een saus van te maken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kruidenmengsels
Land van herkomst India