Mongoolse amandel-wokschotel

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 100 g sperzieboontjes
  • 1 klein blikje maïskolfjes
  • 2 eetlepel(s) wokolie
  • 180 g tofu reepjes licht gekruid
  • 45 g blanke amandelen
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 eetlepel(s) sesamolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snijd de ui in dunne ringen en de bleekselderij in schuine plakjes.
  • Haal de boontjes af en snijd ze doormidden.
  • Laat de maïskolfjes uitlekken en snijd ook deze doormidden.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de tofu reepjes 2 minuten.
  • Voeg daarna de ui, bleekselderij, sperzieboontjes, maïs en amandelen toe en roerbak 3 minuten.
  • Zet dan het vuur laag en schenk de sojasaus bij de groenten.
  • Laat het geheel 3 minuten sudderen.
  • Schep er op tot slot de sesamolie door en breng op smaak met zout en peper.
  • Deze schotel combineert heerlijk met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken
Land van herkomst Azië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch