Monicasalade
Ingrediënten
- 150 g champignons
- zout
- 75 g gaar kippevlees
- 100 g jong belegen kaas
- ½ blikje mandarijntjes
- 2 eetlepels fijngehakte bladselderij
- ½ beker sour cream
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel tomatenketchup
- ½ eetlepel citroensap
- 1 eetlepel sherry
- aromazout peper
- paprikapoeder
- worcestershiresaus
Instructies
- Kook de gewassen en in plakjes gesneden champignons in weinig water met wat zout in ongeveer 10 minuten gaar.
- Laat ze goed uitlekken en afkoelen.
- Snijd het kippevlees in kleine stukjes en de kaas in smalle reepjes.
- Voeg de uitgelekte mandarijntjes, de champignons en de bladselderij hieraan toe.
- Vermeng de sour cream met mayonaise, tomatenketchup, citroensap, sherry, aromazout, peper, paprikapoeder en worcestershiresaus. Schep de saus door de ingrediënten en vermeng alles goed met elkaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef deze salade als voorgerecht.