Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 kg mosselen
- ½ liter witte wijn
- ½ liter water
- 3 uien in ringen gesneden
- 1 portie soepgroenten wortel, selderij, prei, schoongemaakt en in stukjes gesneden
- 1 laurierblad
- 1 theelepel tijm
- Sap van 1 citroen
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
- 40 gram roomboter
- Verse peterselie gehakt
Instructies
- Breng de witte wijn en het water in een grote pan aan de kook.
- Voeg de uien, soepgroenten, laurierblad, tijm en peper toe aan de pan en laat alles 10 minuten koken.
- Voeg de zorgvuldig gewassen en gesorteerde mosselen toe en laat ze circa 15 minuten in de gesloten pan trekken tot de schelpen openstaan.
- Roer ze af en toe voorzichtig door met een schuimspaan.
- Schep de mosselen uit de pan en leg ze op een serveerschaal.
- Breng het kooknat op smaak met peper, zout, citroensap en roomboter.
- Bestrooi met gehakte peterselie.
- Voeg de mosselen terug in de pan en laat ze kort mee koken.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals Chardonnay past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 3 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.