Mosselen à la Bonne Femme

Mosselen Bonne Femme

Mosselen à la Bonne Femme

Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 kg mosselen
  • ½ liter witte wijn
  • ½ liter water
  • 3 uien in ringen gesneden
  • 1 portie soepgroenten wortel, selderij, prei, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel tijm
  • Sap van 1 citroen
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak
  • 40 gram roomboter
  • Verse peterselie gehakt

Instructies

  • Breng de witte wijn en het water in een grote pan aan de kook.
  • Voeg de uien, soepgroenten, laurierblad, tijm en peper toe aan de pan en laat alles 10 minuten koken.
  • Voeg de zorgvuldig gewassen en gesorteerde mosselen toe en laat ze circa 15 minuten in de gesloten pan trekken tot de schelpen openstaan.
  • Roer ze af en toe voorzichtig door met een schuimspaan.
  • Schep de mosselen uit de pan en leg ze op een serveerschaal.
  • Breng het kooknat op smaak met peper, zout, citroensap en roomboter.
  • Bestrooi met gehakte peterselie.
  • Voeg de mosselen terug in de pan en laat ze kort mee koken.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 3 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.