Spaanse Mosselen in Cider

Mosselen Fuenterrabia

Spaanse Mosselen in Cider

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
inweken 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 kg mosselen
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 6 zoete tomaten fijngehakt
  • 2 uien fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ liter zurige cider
  • Citroensap
  • Zout naar smaak
  • Suiker naar smaak
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Was de mosselen grondig en laat ze 1 tot 2 uur in sterk gezouten water weken.
  • Verhit wat olie in een grote pan en fruit hierin de knoflook, tomaten en uien tot ze zacht zijn.
  • Voeg het paprikapoeder toe en roer goed door.
  • Blus de groenten af met de zurige cider.
  • Breng het mengsel op smaak met citroensap, zout, suiker en zwarte peper.
  • Voeg de mosselen toe aan de pan en laat ze ongeveer 15 minuten koken, of tot de schelpen openstaan.
  • Schep de mosselen met de saus in diepe borden en serveer direct.
  • Enjoy!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge Spaanse cider past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Spanje
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij