Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 kg mosselen
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 6 zoete tomaten fijngehakt
- 2 uien fijngehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ liter zurige cider
- Citroensap
- Zout naar smaak
- Suiker naar smaak
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
Instructies
- Was de mosselen grondig en laat ze 1 tot 2 uur in sterk gezouten water weken.
- Verhit wat olie in een grote pan en fruit hierin de knoflook, tomaten en uien tot ze zacht zijn.
- Voeg het paprikapoeder toe en roer goed door.
- Blus de groenten af met de zurige cider.
- Breng het mengsel op smaak met citroensap, zout, suiker en zwarte peper.
- Voeg de mosselen toe aan de pan en laat ze ongeveer 15 minuten koken, of tot de schelpen openstaan.
- Schep de mosselen met de saus in diepe borden en serveer direct.
- Enjoy!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge Spaanse cider past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g