Mosselen in Marokkaanse tomatensaus

Mosselen in Marokkaanse tomatensaus

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kilo mosselen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chilipepertjes gedroogd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels djinten
  • 2 theelepels ketoembar
  • 2 theelepels koenjit
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 1 dl witte wijn
  • 15 g koriander verse
  • 1 theelepel piment

Instructies

  • Mosselen grondig wassen.
  • Kapotte exemplaren en mosselen die wijd openstaan, en na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.
  • Uien en knoflook pellen en fijn snipperen.
  • Olie verhitten en ui en knoflook 1 minuut fruiten.
  • Chilipepertje erboven verkruimelen en gemalen komijn, koriander, geelwortel en piment toevoegen.
  • Specerijen al roerend 1 minuut meebakken.
  • Wijn en tomatenblokjes toevoegen, doorroeren en saus ca. 2 minuten laten sudderen.
  • Mosselen in saus scheppen, deksel op pan leggen.
  • Op hoog vuur mosselen 5-8 minuten koken, tot ze allemaal open zijn.
  • Pan zo nu en dan flink omschudden.
  • Intussen blaadjes van takjes koriander plukken.
  • Mosselen met schuimspaan op grote serveerschaal scheppen, ongeopende exemplaren weggooien.
  • Tomatensaus over mosselen schenken en bestrooien met koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geen grote pan?
Verdeel de saus dan over twee pannen en bereid de mosselen in twee gedeeltes.
Serveer er pide bij (plat Turks brood) of geroosterde shoarmabroodjes.
 

Voedingswaarden

Calories: 255 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 22 g | Vet: 14 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten