Kapotte exemplaren en mosselen die wijd openstaan, en na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.
Uien en knoflook pellen en fijn snipperen.
Olie verhitten en ui en knoflook 1 minuut fruiten.
Chilipepertje erboven verkruimelen en gemalen komijn, koriander, geelwortel en piment toevoegen.
Specerijen al roerend 1 minuut meebakken.
Wijn en tomatenblokjes toevoegen, doorroeren en saus ca. 2 minuten laten sudderen.
Mosselen in saus scheppen, deksel op pan leggen.
Op hoog vuur mosselen 5-8 minuten koken, tot ze allemaal open zijn.
Pan zo nu en dan flink omschudden.
Intussen blaadjes van takjes koriander plukken.
Mosselen met schuimspaan op grote serveerschaal scheppen, ongeopende exemplaren weggooien.
Tomatensaus over mosselen schenken en bestrooien met koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geen grote pan? Verdeel de saus dan over twee pannen en bereid de mosselen in twee gedeeltes.Serveer er pide bij (plat Turks brood) of geroosterde shoarmabroodjes.