Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Breng de mosselen in licht gezouten water aan de kook.
- Laat ze zachtjes gaarkoken tot de schelpen openstaan.
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.
- Verhit de boter in een grote koekenpan en voeg de aardappelen toe.
- Bak ze goudgeel en voeg dan de gesnipperde uien toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Dompel de tomaten afwisselend in kokend en koud water, ontvel ze, snijd ze in vieren en verwijder de pitten.
- Spoel de gekookte mosselen onder koud water af, haal ze uit de schelpen en voeg ze samen met de tomaten toe aan de aardappelen.
- Laat alles nog 5 minuten sudderen.
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper en bestrooi het met gehakte dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij deze mosselen met groente.
Serveer deze heerlijke mediterrane mosselen met groenten direct uit de pan, eventueel met een stuk vers brood om in de smakelijke saus te dippen.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g