Mosselen met Romige Mosterdmayonaise

Mosselen met mosterdmayonaise

Mosselen met Romige Mosterdmayonaise

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg verse mosselen
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 1 laurierblad
  • 1 kopje water
  • Snufje peper
  • Sap van 1 citroen
  • 3 eidooiers
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels kiemolie
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 bosje dragon grofgehakt
  • 1 bosje kervel grofgehakt

Instructies

  • Breng in een grote pan de ui, het laurierblad en het water aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe en bestrooi ze met peper.
  • Laat ze ongeveer 10 minuten met het deksel op de pan koken tot de schelpen openstaan.
  • Laat de mosselen afkoelen en verwijder de lege schelphelften.
  • Verdeel de gevulde helften over 4 borden en besprenkel ze met citroensap.
  • Meng de eidooiers met mosterd en zout.
  • Voeg daarbij de olie druppelsgewijs toe.
  • Voeg de crème fraîche aan het mengsel toe om de mosterdmayonaise te maken.
  • Roer de gewassen en drooggedepte kruiden door de mayonaise.
  • Garneer elke mosselschelp met een toefje mosterdmayonaise.
  • Bestrooi de mosselen en de mosterdmayonaise met de rest van de gehakte kruiden.
  • Serveer de mosselen met romige mosterdmayonaise direct en geniet ervan!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij