Mosselen met pijnboompittensaus

Mosselen met pijnboompittensaus

Porties: 25 stuks
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 zakjes pijnboompitten a 50 g
  • witte peper
  • mespunt suiker
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • eetlepel(s) citroensap
  • 5 g dille verse
  • 10 g peterselie verse

Instructies

  • Mosselen goed afspoelen onder koud stromend water.
  • Kapotte exemplaren en mosselen die ook na flinke tik op aanrecht niet dichtgaan, weggooien.
  • Mosselen met aanhangend water afgedekt in ca. 5 minuten gaarkoken.
  • Intussen knoflook pellen en fijnsnijden.
  • In keukenmachine pijnboompitten tot poeder malen.
  • Knoflook, mespunt peper, suiker, 1 eetlepel olie en 1 eetlepel citroensap toevoegen.
  • Kort pureren tot samenhangend geheel.
  • Verder pureren en intussen rest van olie en rest van citroensap lepelsgewijs toevoegen.
  • Mosselen boven zeef afgieten en kookvocht opvangen.
  • Mosselen uit schelpen nemen en schelpen halveren.
  • Mosselen terugdoen in halve schelpen.
  • Pijnboompittensaus met ca. 4 à 5 eetlepels mosselkookvocht pureren tot dik vloeibare saus.
  • Op smaak brengen met zout, peper en suiker.
  • Eventueel meer kookvocht toevoegen.
  • Dille en peterselie fijnknippen.
  • Ca. ½ eetlepel saus over iedere mossel in schelp scheppen.
  • Bestrooien met dille en peterselie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Mediterraan