Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram doorregen spek in kleine stukjes gesneden
- 1 ui grof gehakt
- ½ liter halfdroge sherry
- ½ liter water
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1.5 kg sperziebonen schoongemaakt en afgehaald
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
- 1 bosje peterselie gehakt
- Enkele peterselietakjes ter garnering
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het spek knapperig.
- Voeg de gehakte ui toe en fruit deze.
- Blus af met de sherry en het water.
- Voeg zout en peper toe en breng aan de kook.
- Voeg de schoongemaakte sperziebonen en de knoflook toe aan de pan.
- Voeg na 5 minuten de mosselen toe en kook op middelhoog vuur tot de mosselen openstaan.
- Roer af en toe voorzichtig met een schuimspaan zodat de bonen uit elkaar vallen.
- Schep het gerecht in een voorverwarmde schaal.
- Bestrooi met gehakte peterselie en garneer met enkele peterselietakjes.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een sherry past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 3 g | Sugar: 5 g