Mosselen met Sperziebonen in Sherry Saus

Mosselen met sperziebonen

Mosselen met Sperziebonen in Sherry Saus

Porties: 4
Bereidingstijd: 38 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram doorregen spek in kleine stukjes gesneden
  • 1 ui grof gehakt
  • ½ liter halfdroge sherry
  • ½ liter water
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1.5 kg sperziebonen schoongemaakt en afgehaald
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak
  • 1 bosje peterselie gehakt
  • Enkele peterselietakjes ter garnering

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het spek knapperig.
  • Voeg de gehakte ui toe en fruit deze.
  • Blus af met de sherry en het water.
  • Voeg zout en peper toe en breng aan de kook.
  • Voeg de schoongemaakte sperziebonen en de knoflook toe aan de pan.
  • Voeg na 5 minuten de mosselen toe en kook op middelhoog vuur tot de mosselen openstaan.
  • Roer af en toe voorzichtig met een schuimspaan zodat de bonen uit elkaar vallen.
  • Schep het gerecht in een voorverwarmde schaal.
  • Bestrooi met gehakte peterselie en garneer met enkele peterselietakjes.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een sherry past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 3 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij