Mosselen op Mediterrane Wijze

Mosselen op Mediterrane Wijze

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • ½ kopje olijfolie
  • 2 uien
  • 1 venkelknol
  • 1 wortel
  • 1 peperoni
  • 1 teentje knoflook
  • ½ liter witte wijn
  • Water
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Verse peterselie gehakt

Instructies

Voorbereiden van de groenten:

  • Hak de uien fijn.
  • Snijd de venkelknol in schijven.
  • Snijd de wortel en de peperoni in dobbelsteentjes.
  • Pers het teentje knoflook uit.

Groenten fruiten:

  • Verhit de olijfolie in een grote pan.
  • Fruit de gesneden groenten in de hete olie tot ze zacht zijn.

Blussen en kruiden:

  • Blus de groenten af met de witte wijn.
  • Breng het groentenat op smaak met zout en peper.

Koken van de mosselen:

  • Voeg de mosselen toe aan de pan.
  • Vul de pan met voldoende water zodat de mosselen tot de helft in het vocht liggen.
  • Kook de mosselen tot de schelpen openstaan, dit duurt ongeveer 5-7 minuten.

Afwerking:

  • Bestrooi het gerecht met gehakte peterselie.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij