Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Snijd een ui in ringen en snipper de andere ui fijn.
- Schil de teentjes knoflook en hak ze fijn.
- Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in dunne ringen.
- Verhit de olijfolie in een steelpan.
- Fruit de gesnipperde ui en de knoflook in de olie.
- Voeg de prei toe en smoor alles al roerende.
- Blus met de Pernod en voeg de crème fraîche toe.
- Laat het geheel even opkoken en daarna op een laag vuur zachtjes trekken.
- Doe de mosselen in een grote pan met water, voeg de uiringen toe, leg het deksel op de pan en laat de mosselen koken tot de schelpen openstaan.
- Vul een voorverwarmde schaal met de mosselen.
- Zeef het mosselnat en gebruik het gedeeltelijk voor de roomsaus.
- Breng de saus op smaak met zout, peper en suiker, en giet het over de mosselen.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 38 g | Vet: 27 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 4 g