Mosselen in Romige Pernod Saus

Mosselen in Pernod roomsaus

Mosselen in Romige Pernod Saus

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 kg mosselen
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine prei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Pernod
  • 250 gram crème fraîche 45% vet
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Suiker naar smaak

Instructies

  • Snijd een ui in ringen en snipper de andere ui fijn.
  • Schil de teentjes knoflook en hak ze fijn.
  • Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in dunne ringen.
  • Verhit de olijfolie in een steelpan.
  • Fruit de gesnipperde ui en de knoflook in de olie.
  • Voeg de prei toe en smoor alles al roerende.
  • Blus met de Pernod en voeg de crème fraîche toe.
  • Laat het geheel even opkoken en daarna op een laag vuur zachtjes trekken.
  • Doe de mosselen in een grote pan met water, voeg de uiringen toe, leg het deksel op de pan en laat de mosselen koken tot de schelpen openstaan.
  • Vul een voorverwarmde schaal met de mosselen.
  • Zeef het mosselnat en gebruik het gedeeltelijk voor de roomsaus.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper en suiker, en giet het over de mosselen.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 38 g | Vet: 27 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij