Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 kg mosselen
- 150 gram ui fijngehakt
- 400 gram prei in dunne plakjes gesneden
- 50 gram bleekselderij in stukjes gesneden
- 150 gram wortelen in dunne repen gesneden
- 80 gram roomboter
- 0.5 liter droge witte wijn
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
Instructies
- Maak de groenten schoon en snijd ze zoals aangegeven.
- Verhit de roomboter in een grote pan en fruit hierin de ui, prei, bleekselderij en wortelen tot ze zacht zijn.
- Voeg de droge witte wijn toe aan de groenten en breng aan de kook.
- Voeg rijkelijk versgemalen zwarte peper toe aan de pan.
- Voeg de mosselen toe aan de pan en laat ze ongeveer 15 minuten koken, of tot alle schelpen openstaan.
- Serveer de mosselen direct en geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g