Romige Mosselen met Witte Wijn

Mosselen ‘Pfaffgen’

Romige Mosselen met Witte Wijn

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 kg mosselen
  • 150 gram ui fijngehakt
  • 400 gram prei in dunne plakjes gesneden
  • 50 gram bleekselderij in stukjes gesneden
  • 150 gram wortelen in dunne repen gesneden
  • 80 gram roomboter
  • 0.5 liter droge witte wijn
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Maak de groenten schoon en snijd ze zoals aangegeven.
  • Verhit de roomboter in een grote pan en fruit hierin de ui, prei, bleekselderij en wortelen tot ze zacht zijn.
  • Voeg de droge witte wijn toe aan de groenten en breng aan de kook.
  • Voeg rijkelijk versgemalen zwarte peper toe aan de pan.
  • Voeg de mosselen toe aan de pan en laat ze ongeveer 15 minuten koken, of tot alle schelpen openstaan.
  • Serveer de mosselen direct en geniet ervan!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij