Tejo Mosselen met Rijst

Mosselen Tejo

Tejo Mosselen met Rijst

Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 kg mosselen
  • ¼ kopje olijfolie
  • 3 uien in ringen gesneden
  • 1.5 liter vleesbouillon
  • 250 gram rijst
  • 1 blik tomaten circa 800 g, in stukken gesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak
  • 1 bosje peterselie gehakt

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de uienringen tot ze glazig zijn.
  • Blus de uien af met de vleesbouillon.
  • Kook de rijst half gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Voeg de tomaten en fijngehakte knoflook toe aan de pan met uien en laat het geheel even opkoken.
  • Breng het kooknat op smaak met zout en peper.
  • Voeg de mosselen toe en laat ze 10-15 minuten koken tot de schelpen openstaan.
  • Roer een deel van de gehakte peterselie door het gerecht.
  • Garneer met de overgebleven peterselietakjes.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse witte wijn zoals een Vinho Verde past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 560 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 40 g | Vet: 20 g | Zout: 3.5 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Vis / Zeevruchten