Mosselen uit de oven
Equipment
Ingrediënten
- 2½ dl droge witte huiswijn
- peper
- zout
- ½ bak verse Zeeuwse mosselen
- 2 sneetjes witbrood ontkorst,geroosterd en verkruimeld
- ½ rode peper fijngehakt
- 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
- 2 to maten in heel kleine blokjes
- 2 eieren M, losgeklopt
- 75 g geraspte belegen kaas
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 2 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
Instructies
- Breng de wijn met peper en zout aan de kook en kook de mosselen hierin in 8-10 minuten met deksel op de mosselpan zodat alle mosselen opengaan.
- Laat de mosselen iets afkoelen en verwijder van elke mossel de lege schelp en zet ze naast elkaar in een braadslede.
- Meng intussen het broodkruim, met de rode peper, de peterselie, de tomaat, het ei, de kaas en de knoflook en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel dit mengsel over de mosselen.
- Druppel de olie over de mosselen en bak de mosselen in het midden van een voorverwarmde oven (220°C) in ± 10 minuten knapperig en goudbruin.