Mosselen uit de oven

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • dl droge witte huiswijn
  • peper
  • zout
  • ½ bak verse Zeeuwse mosselen
  • 2 sneetjes witbrood ontkorst,geroosterd en verkruimeld
  • ½ rode peper fijngehakt
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
  • 2 to maten in heel kleine blokjes
  • 2 eieren M, losgeklopt
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 eetlepel(s) olijfolie traditioneel

Instructies

  • Breng de wijn met peper en zout aan de kook en kook de mosselen hierin in 8-10 minuten met deksel op de mosselpan zodat alle mosselen opengaan.
  • Laat de mosselen iets afkoelen en verwijder van elke mossel de lege schelp en zet ze naast elkaar in een braadslede.
  • Meng intussen het broodkruim, met de rode peper, de peterselie, de tomaat, het ei, de kaas en de knoflook en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel dit mengsel over de mosselen.
  • Druppel de olie over de mosselen en bak de mosselen in het midden van een voorverwarmde oven (220°C) in ± 10 minuten knapperig en goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Huiswijn wit
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel / Vis / Zeevruchten