Mosselen uit de wok
Ingrediënten
- 750 gram mosselen gekookte
- 3 eetlepels olie
- 1 grote ui gesnipperde
- 2 teentjes knoflook fijngehakte
- 1 rode paprika en 1 groene paprika in reepjes
- 1 eetlepel lichte Chinese sojasaus
- 4 eetlepels droge sherry
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 2 theelepels allesbinder
- zout
- 4 trostomaten in reepjes
- ½ eetlepel bieslook fijngesneden
Instructies
- Maak de uitgelekte mosselen droog door ze over een stuk keukenpapier of een droge theedoek te laten rollen.
- Verhit een wok en laat de olie er even door 'walsen'.
- Fruit de ui tot ze glazig ziet.
- Roer de knoflook erdoor en voeg na 1 minuut de paprikareepjes toe.
- Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, 3 minuten bakken.
- Voeg de sherry, de suiker en 4 eetlepels warm water toe en laat alles 1 minuut koken.
- Schuif alle ingrediënten naar één zijde van de wok.
- Strooi de allesbinder over het vocht op de bodem van de wok, voeg naar smaak wat zout toe en roer alles goed door.
- Schep eerst de tomaatreepjes en daarna de overige ingrediënten door de kokende saus.
- Verdeel het gerecht, als de mosselen goed warm zijn, over verwarmde borden en strooi er de bieslook over.
- Geef er apart witte rijst bij.