Mosselen uit de wok

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram mosselen gekookte
  • 3 eetlepels olie
  • 1 grote ui gesnipperde
  • 2 teentjes knoflook fijngehakte
  • 1 rode paprika en 1 groene paprika in reepjes
  • 1 eetlepel lichte Chinese sojasaus
  • 4 eetlepels droge sherry
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels allesbinder
  • zout
  • 4 trostomaten in reepjes
  • ½ eetlepel bieslook fijngesneden

Instructies

  • Maak de uitgelekte mosselen droog door ze over een stuk keukenpapier of een droge theedoek te laten rollen.
  • Verhit een wok en laat de olie er even door 'walsen'.
  • Fruit de ui tot ze glazig ziet.
  • Roer de knoflook erdoor en voeg na 1 minuut de paprikareepjes toe.
  • Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, 3 minuten bakken.
  • Voeg de sherry, de suiker en 4 eetlepels warm water toe en laat alles 1 minuut koken.
  • Schuif alle ingrediënten naar één zijde van de wok.
  • Strooi de allesbinder over het vocht op de bodem van de wok, voeg naar smaak wat zout toe en roer alles goed door.
  • Schep eerst de tomaatreepjes en daarna de overige ingrediënten door de kokende saus.
  • Verdeel het gerecht, als de mosselen goed warm zijn, over verwarmde borden en strooi er de bieslook over.
  • Geef er apart witte rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten