Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram mosselen gekookte
- zout peper
- 2,5 eetlepel bloem gezeefde
- 1 theelepel paprikapoeder milde
- 40 gram boter
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 uien gesnipperde
- 2 teentjes knoflook ragfijn gehakte
- 11/2 eetlepel bladselderij fijngehakte
- 3 eetlepels bladpeterselie niet te fijn gehakte
- 2 limoenen of kleine citroenen
Instructies
- Spoel de mosselen onder koud stromend water, laat ze goed uitlekken en maak ze met keukenpapier goed droog.
- Doe de bloem, het paprikapoeder, zout en peper in een plastic zak en schud alles goed tot een mengsel.
- Doe er dan de mosselen bij en schud tot alle mosselen van een mooi laagje bloem zijn voorzien.
- Verhit de boter en de olie in een wok en wacht tot het schuim van de boter is weggetrokken.
- Doe een deel van de mosselen in de wok en strooi er wat van de uien bij.
- Laat dit, onder regelmatig omscheppen, 4 minuten bakken.
- Voeg de laatste minuut wat knoflook en selderij toe.
- Laat de gebakken mosselen op een zeef even uitlekken en strooi er peterselie over.
- Schik de limoen- of citroenpartjes erbij.
- Geef er stokbrood, besmeerd met gezouten boter, of knapperige frieten en een gemengde salade bij.