Mosterdsoep met verse roomkaas

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 worteltjes
  • 4 dl kippenbouillon
  • 50 gram peultjes
  • 150 gr verse roomkaas met knoflook en kruiden
  • 2 dl slagroom
  • 1 dl melk
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • versgemalen peper
  • 1 ½ eetlepel fijngeknipte bieslook

Instructies

  • Snijd de worteltjes in plakjes.
  • Breng de bouillon aan de kook en blancheer de wortelplakjes samen met de peultjes 5 minuten.
  • Neem ze met een schuimspaan uit de bouillon en houd ze warm.
  • Verkruimel de kaas, voeg deze samen met de slagroom, de melk en de mosterd aan de bouillon toe en laat de kaas al roerend smelten.
  • Breng de soep op smaak met wat peper.
  • Schep de groenten erdoor en warm goed door.
  • Verdeel de soep over 4 borden en garneer met de bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep