Mosterdsoep met verse roomkaas
Ingrediënten
- 4 worteltjes
- 4 dl kippenbouillon
- 50 gram peultjes
- 150 gr verse roomkaas met knoflook en kruiden
- 2 dl slagroom
- 1 dl melk
- 2 eetlepels grove mosterd
- versgemalen peper
- 1 ½ eetlepel fijngeknipte bieslook
Instructies
- Snijd de worteltjes in plakjes.
- Breng de bouillon aan de kook en blancheer de wortelplakjes samen met de peultjes 5 minuten.
- Neem ze met een schuimspaan uit de bouillon en houd ze warm.
- Verkruimel de kaas, voeg deze samen met de slagroom, de melk en de mosterd aan de bouillon toe en laat de kaas al roerend smelten.
- Breng de soep op smaak met wat peper.
- Schep de groenten erdoor en warm goed door.
- Verdeel de soep over 4 borden en garneer met de bieslook.