Moussaka
Aubergine-gehaktschotel
Ingrediënten
Instructies
- Bak de aubergines in een bodempje olie lichtbruin en laat ze uitlekken.
- Bak de ui in 1 eetlepel olie ± 10 minuten.
- Doe het gehakt erbij en bak het rul.
- Voeg de tomaat, een mespuntje kruidnagel, zout en peper toe.
- Laat het vocht verdampen.
- Smelt de boter in een steelpan, roer er de bloem door en laat dit een paar minuten zacht bakken.
- Breng het met de melk al roerend aan de kook en klop tot een gebonden saus ontstaat.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Laat de helft van de kaas in de saus smelten en roer er de eidooier door.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Vul de ovenschaal om en om met lagen gehaktmengsel en aubergine (bestrooid met zout en peper).
- Schenk er de kaassaus over en bestrooi met een mengsel van paneermeel en kaas.
- Druppel er een beetje olie over.
- Bak het gerecht in de oven +- 45 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er stokbrood of gekookte rijst bij