Moussaka

Moussaka

Aubergine-gehaktschotel
Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aubergine
  • zout
  • peper
  • olie
  • 1 grote ui
  • 500 gram gehakt of lamsgehakt
  • 400 gram tomaat blik
  • gemalen kruidnagel
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 5 dl melk
  • nootmuskaat
  • 100 gram Parmezaan
  • 1 losgeklopte eidooier
  • 2 eetlepels paneermeel

Instructies

  • Bak de aubergines in een bodempje olie lichtbruin en laat ze uitlekken.
  • Bak de ui in 1 eetlepel olie ± 10 minuten.
  • Doe het gehakt erbij en bak het rul.
  • Voeg de tomaat, een mespuntje kruidnagel, zout en peper toe.
  • Laat het vocht verdampen.
  • Smelt de boter in een steelpan, roer er de bloem door en laat dit een paar minuten zacht bakken.
  • Breng het met de melk al roerend aan de kook en klop tot een gebonden saus ontstaat.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Laat de helft van de kaas in de saus smelten en roer er de eidooier door.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vul de ovenschaal om en om met lagen gehaktmengsel en aubergine (bestrooid met zout en peper).
  • Schenk er de kaassaus over en bestrooi met een mengsel van paneermeel en kaas.
  • Druppel er een beetje olie over.
  • Bak het gerecht in de oven +- 45 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er stokbrood of gekookte rijst bij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees
Land van herkomst Griekenland