Mousse de choux de Bruxelles

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram spruitjes
  • 6 eetlepel(s) slagroom
  • 50 gram boter
  • zout
  • peper
  • 1 snufje nootmuscaat

Instructies

  • Maak de spruitjes schoon, was ze en zet ze met 1 /2 dl kokend water waaraan wat zout is toegevoegd op.
  • Kook de spruitjes niet langer dan 8 a 10 minuten.
  • Laat de spruitjes goed uitlekken.
  • Maak van de spruitjes met behulp van de electromixer een fijne puree of wrijf de spruitjes door een zeer fijne zeef. Doe de puree in een pannetje en voeg de, slagroom (kamertemperatuur), boter wat zout, peper en heel weinig nootmuscaat toe.
  • Warm de puree op boven een klein pitje en klop alles met een garde zolang op tot een tamelijk dikke massa is ontstaan.
  • Leg er eventueel enkele achtergehouden gekook te spruitjes naast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten