Mozzarellapizza met Dunne Korst
Ingrediënten
Instructies
- Meng in een kom de bloem, gist, ½ theelepel zout en 150 ml handwarm water met behulp van een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.
- Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak tot het soepel en elastisch is.
- Leg het deeg in een kom en dek af met plasticfolie.
- Laat het deeg ongeveer 45 minuten rijzen.
- Snijd de mozzarella in dunne plakken en laat deze uitlekken in een zeef.
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Kneed het deeg nogmaals door, verdeel het in 4 gelijke stukken en rol elk stuk op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne ronde lappen van ongeveer 20 cm in diameter; laat de randen iets dikker blijven.
- Leg de deeglappen op bakplaten.
- Verdeel de mozzarella over de pizza’s, maar houd een brede rand vrij.
- Bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
- Bak de pizza’s in het midden van de oven in 10-15 minuten knapperig en gaar.
- Wissel halverwege de baktijd de bakplaten om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de pizza’s met rucolasalade.
Tip:
Bestrooi de mozzarella met fijngehakte rozemarijn of salie voor extra smaak. Deze pizza is ook lekker met andere witte kazen zoals ricotta of geitenkaas.Wijnadvies:
Probeer een Australische Valleys witte wijn voor een perfecte combinatie met deze heerlijke mozzarellapizza.Voedingswaarden
Calories: 460 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 17 g | Vet: 22 g