Muffins 2

Porties: 14
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 eetlepel(s) boter
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • 2 theekopjes bloem
  • zout

Instructies

  • Klop het ei met de melk los.
  • Zeef de bloem met het zout en het bakpoeder en voeg er eerst de suiker, dan de melk en tenslotte de gesmolten boter bij.
  • Kneed hiervan een soepel deeg en voeg, als het te slap is, nog wat bloem toe.
  • Rol het op een beboterde plank uit en snij de deeglap in rondjes.
  • Bak deze 20 minuten in een voorverwarmde hete oven.
  • De muffins worden nog warm geserveerd.
  • Aan tafel worden ze opengesneden en met boter en eventueel jam besmeerd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:

Laat de suiker weg en voeg wat meer zout en enkele lepels geraspte kaas toe. U krijgt dan hartige kaas-muffins, die ook weer warm worden geserveerd (opengesneden en met boter besmeerd).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins