Muffins met cranberry's

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g cranberry's
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel kruidnagel
  • 0.12 l magere yoghurt
  • deciliter melk
  • 2 eieren
  • 75 g boter

Instructies

  • Laat de gewassen cranberry's goed uitlekken en dep ze droog op keukenpapier.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, het zout, de kaneel en het kruidnagelpoeder in een beslagkom, meng goed en maak een kuiltje in het midden.
  • Klop de yoghurt, de melk, de eieren en de gesmolten boter los in een andere kom en giet het mengsel in het kuiltje.
  • Roer tot een vrij stijf beslag.
  • Roer niet te lang, er mogen nog wat klontjes in zitten.
  • Spatel de cranberry's door het beslag.
  • Schep het beslag in de vormpjes en zet 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de muffins 5 minuten in de vorm rusten, stort ze en laat ze op een rooster afkoelen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Fruit
Land van herkomst Engeland