Murgh Makhani

Kip met rode boter
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 stukken kip
  • 250 gram boter
  • 500 gram tomaten
  • 200 gram uien
  • 4 eetlepels verse room
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 kardemompeulen
  • 3 cm gemberwortel

Instructies

  • Pel de uien, snijd ze in ringen en fruit die in wat boter in een grote pan.
  • Pel de gember en de teentjes knoflook en pers beide door de knijper.
  • Giet kokend water over de tomaten, pel ze en snijd ze in dobbelsteentjes.
  • Meng alles met de verse room, chilipoeder en kardemom (open de vruchten en haal de zaadjes eruit).
  • Doe dit mengsel in de pan met de rest van de boter en laat het zachtjes koken om een gladde, rode saus te krijgen.
  • Bak de stukjes kip onder de grill 3 minuten.
  • Schik de kip in een vuurvaste schotel en overgiet met de saus.
  • Zet het geheel nog even in de oven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst India