Murgh Makhani
Kip met rode boter
Ingrediënten
- 8 stukken kip
- 250 gram boter
- 500 gram tomaten
- 200 gram uien
- 4 eetlepels verse room
- 1 eetlepel chilipoeder
- 3 teentjes knoflook
- 3 kardemompeulen
- 3 cm gemberwortel
Instructies
- Pel de uien, snijd ze in ringen en fruit die in wat boter in een grote pan.
- Pel de gember en de teentjes knoflook en pers beide door de knijper.
- Giet kokend water over de tomaten, pel ze en snijd ze in dobbelsteentjes.
- Meng alles met de verse room, chilipoeder en kardemom (open de vruchten en haal de zaadjes eruit).
- Doe dit mengsel in de pan met de rest van de boter en laat het zachtjes koken om een gladde, rode saus te krijgen.
- Bak de stukjes kip onder de grill 3 minuten.
- Schik de kip in een vuurvaste schotel en overgiet met de saus.
- Zet het geheel nog even in de oven.