Nachos-schotel met tonijn, avocado en cheddarkaas

Geroosterde Maïs en Tonijn Nacho-Schotel met Avocado

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 pakken Aviko Easy Veggie Roasted Corn à 450 g
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 3 tomaten in kwarten gesneden en zaadlijsten verwijderd, in blokjes
  • 1 avocado gehalveerd, ontpit en in blokjes
  • 50 g groene jalapeñopepers uit een potje grof gesneden
  • 150 g tortillachips naturel
  • 1 blikje tonijnstukken in olijfolie à 145 g
  • 150 g geraspte cheddarkaas
  • 1 bosui in ringetjes gesneden
  • 100 g cherrytomaatjes in kwarten
  • 125 g crème fraîche

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan.
  • Bak de Easy Veggie Roasted Corn gedurende 9 minuten op middelhoog vuur.
  • Schep regelmatig om.
  • Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Schep de geroosterde maïs in een ovenschaal en bedek met de tortillachips.
  • Verdeel de rode ui, tomaat, avocado, tonijn en jalapeñopepers over de chips.
  • Bestrooi het geheel met de geraspte cheddarkaas.
  • Bak de nachos 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is.
  • Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en de cherrytomaatjes in kwarten.
  • Meng de cherrytomaatjes met de crème fraîche.
  • Bestrooi de uit de oven gekomen nachos-schotel met de bosui en serveer met de tomaatjescrème.

Notities / Tips / Wijnadvies

Onder de nachos bevindt zich een heerlijke groenteschotel van geroosterde maïs, kidneybonen, vegetarisch gehakt, rode paprika, aardappel en kruiden. Dat maakt ‘m meteen geschikt als hoofdmaaltijd, boordevol groenten!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Taco’s & Nacho’s
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch