Nam prik penang

Nam prik penang

Penang currypasta
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 5 grote thai chocolates chilipepers zongedroogde
  • 1 grote thai chocolates rode chilipeper
  • 5 sjalotten fijngesneden
  • ½ tl zout
  • 5 peperkorrels witte
  • 1 eetlepel(s) galangal
  • 1 tl limoenrasp
  • 1 tl korianderwortel fijngehakt
  • 1 tl thaise garnalenpasta kapi

Instructies

  • Stamp de zongedroogde chilipepers 2 minuten in een vijzel.
  • Doe alle andere ingrediënten een voor een in volgorde van de ingrediëntenlijst erbij en stamp ze een voor een tot een gelijkmatige pasta.
  • De pasta mag rustig wat aan de grove kant zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Noot:
Dit recept is voldoende voor 2 el pasta en genoeg voor 2 Penangcurry's voor 2 personen.
Deze pasta kunt je 10 dagen in de koelkast of 3-12 maanden in de diepvries bewaren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Thailand