Namak Pare

Hartig ongedesemd brood
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram ghee
  • 100 gram harde tarwebloem
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel lavaszaad of karwijzaad
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels water
  • plantaardige olie om te bakken

Instructies

  • Verhit de ghee in een steelpan met dikke bodem tot er bijna walm omhoog kringelt.
  • Zeef bloem en zout in een kom en roer het lavas- of karwijzaad erdoor.
  • Giet de hete ghee erover en meng goed.
  • Voeg yoghurt en water toe en meng tot een vochtig deeg.
  • Kneed het deeg in de kom 5-10 minuten; zet weg en laat ± 20 minuten rusten.
  • Keer het deeg op een werkblad en rol het uit tot een vierkant van 2 cm dik.
  • Snijd het deeg in ± 12 blokjes.
  • Verhit wat olie heet in een koekenpan met dikke bodem en bak de blokjes in porties in ± 3 minuten goudbruin.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

Noot: Dit is een simpele maar heel smakelijke snack.
Het geheim zit hem voor een deel in de zaadjes.
Dit brood is tot 1 week houdbaar in een luchtdichte doos.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood
Land van herkomst India