Namak Pare
Hartig ongedesemd brood
Ingrediënten
- 50 gram ghee
- 100 gram harde tarwebloem
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel lavaszaad of karwijzaad
- 2 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels water
- plantaardige olie om te bakken
Instructies
- Verhit de ghee in een steelpan met dikke bodem tot er bijna walm omhoog kringelt.
- Zeef bloem en zout in een kom en roer het lavas- of karwijzaad erdoor.
- Giet de hete ghee erover en meng goed.
- Voeg yoghurt en water toe en meng tot een vochtig deeg.
- Kneed het deeg in de kom 5-10 minuten; zet weg en laat ± 20 minuten rusten.
- Keer het deeg op een werkblad en rol het uit tot een vierkant van 2 cm dik.
- Snijd het deeg in ± 12 blokjes.
- Verhit wat olie heet in een koekenpan met dikke bodem en bak de blokjes in porties in ± 3 minuten goudbruin.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot: Dit is een simpele maar heel smakelijke snack.
Het geheim zit hem voor een deel in de zaadjes.
Dit brood is tot 1 week houdbaar in een luchtdichte doos.
Het geheim zit hem voor een deel in de zaadjes.
Dit brood is tot 1 week houdbaar in een luchtdichte doos.