Narial anday

Eier-kokoscurry
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 verse kokosnoot
  • 6 dl kokend water
  • 100 gram ghee
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 2 gesnipperde teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 7 cm pijpkaneel
  • 2 theelepel gemalen gember
  • 2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel fenegriekzaad
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel zout
  • 150 gram gepureerde tomaten of tomatenpuree
  • 8 hardgekookte gepelde en gehalveerde eieren

Instructies

  • Prik de 'ogen' van de kokosnoot door, giet het sap af en bewaar het.
  • Breek de noot open en neem het vruchtvlees uit de dop.
  • Snipper een derde van de kokos en zet het even apart.
  • Doe de rest van de kokos in een blender of keukenmachine en hak zeer fijn (of rasp de kokos fijn).
  • Doe de gehakte kokos in een kom, giet het kokende water erover en roer 5 minuten.
  • Giet daarna door een zeef, bekleed met dubbel kaasdoek, in een kom.
  • Vouw het kaasdoek dicht en wring er zoveel mogelijk kokosmelk uit.
  • Gooi de kokos uit de doek weg. Roer het bewaarde sap goed door de kokosmelk in de kom en zet dit even apart.
  • Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en bak de ui en knoflook in 4-5 minuten zacht op een laag vuur.
  • Voeg laurier, specerijen en zout (niet bij tomatenpuree) toe; roer goed om en bak nog 3-4 minuten.
  • Roer de kokosmelk erdoor en breng aan de kook; voeg de tomatenmoes of - puree toe.
  • Laat 5 minuten zachtjes koken en voeg nu de gesnipperde kokos en halve eieren toe.
  • Warm alles nog 2-3 minuten op een laag vuur door.
  • Schep de eieren op een schotel, schenk de saus erover uit en serveer warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Ei
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch