Narial anday
Eier-kokoscurry
Ingrediënten
- 1 verse kokosnoot
- 6 dl kokend water
- 100 gram ghee
- 1 grote gesnipperde ui
- 2 gesnipperde teentjes knoflook
- 2 laurierblaadjes
- 7 cm pijpkaneel
- 2 theelepel gemalen gember
- 2 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel fenegriekzaad
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel zout
- 150 gram gepureerde tomaten of tomatenpuree
- 8 hardgekookte gepelde en gehalveerde eieren
Instructies
- Prik de 'ogen' van de kokosnoot door, giet het sap af en bewaar het.
- Breek de noot open en neem het vruchtvlees uit de dop.
- Snipper een derde van de kokos en zet het even apart.
- Doe de rest van de kokos in een blender of keukenmachine en hak zeer fijn (of rasp de kokos fijn).
- Doe de gehakte kokos in een kom, giet het kokende water erover en roer 5 minuten.
- Giet daarna door een zeef, bekleed met dubbel kaasdoek, in een kom.
- Vouw het kaasdoek dicht en wring er zoveel mogelijk kokosmelk uit.
- Gooi de kokos uit de doek weg. Roer het bewaarde sap goed door de kokosmelk in de kom en zet dit even apart.
- Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en bak de ui en knoflook in 4-5 minuten zacht op een laag vuur.
- Voeg laurier, specerijen en zout (niet bij tomatenpuree) toe; roer goed om en bak nog 3-4 minuten.
- Roer de kokosmelk erdoor en breng aan de kook; voeg de tomatenmoes of - puree toe.
- Laat 5 minuten zachtjes koken en voeg nu de gesnipperde kokos en halve eieren toe.
- Warm alles nog 2-3 minuten op een laag vuur door.
- Schep de eieren op een schotel, schenk de saus erover uit en serveer warm.